Lite info

Lite info Om BKH

Att välja en katt som passar just dig och din familj:

För att få en katt som verkligen passar dig räcker det alltså inte att bara se till en söt kattunge, eller ens till hur den kommer att se ut som vuxen. Det gäller också att välja en katt som har ett temperament som du gillar. Du väljer kattras efter om du vill ha en lugn katt, en livlig och lekfull katt eller en katt som är nyfiken och aktiv, och som går lätt att dressera och lära saker. För det finns katter som man kan lära både att gå i koppel, apportera och sitta på axeln, för att bara nämna några av de trick du kan lära en läraktig katt.

Päls
Brittens korta och täta plyschliknande päls med underull och knubbiga kropp gör att den ofta liknas vid en nallebjörn och den kan ha en mängd olika färger och mönster.


Storlek och utseende
Den är medelstor till stor, med muskulös och knubbig (cobby) kropp med korta, kraftiga ben och runda och fasta tassar. Svansen är kort och tjock med rundad svanstipp.

Huvudet är brett och runt med fylliga kinder, särskilt hos hanar. Hakan är välutvecklad och nosen kort och bred. Öronen är små och rundade och sitter brett isär. Ögonen är stora, runda och brett placerade.